Mette Vega Kropsterapi

Kropsterapi

Jeg er virkelig imponeret over Mettes evner - hun er dybt professionel og dygtig til sit arbejde og jeg følte mig helt tryg i hendes hænder og har virkelig fået løst op for nogle ret så fastlåste fysiske og psykiske "knuder". - Hanne

DSC04999_JPEG Quality 80.jpg

Kropsterapi er en helhedsorienteret behandling, hvor jeg kombinerer massageteknikker, åndedrætsteknikker, bevægelse og frigørelse af leddene, pulserende bevægelser, aku- og zonetryk samt min indføling, min energi, samtaleterapi og min viden om, hvordan traumer, stress osv. sætter sig i kroppen. 

Den unikke kombination sætter først og fremmest gang i dit kredsløb og aktiverer en gennemstrømning i kroppen, som gør det lettere at løsne dine muskelspændinger, smerter og blokeringer. Ved løsning af spændinger og blokeringer, skabes bedre blod- og lymfecirkulation, bedre kontakt til kroppen og en meget udrensende effekt både fysisk og psykisk. 

En kropsterapeutisk behandling  tager udgangspunkt i din aktuelle situation, dine behov og ønsker, samt hvad jeg kan mærke i din krop. 

Jeg vil arbejde på at skabe centrering, kontakt, bevægelse og perspektiv - og fungere som samarbejdspartner i kroppens udviklingsproces - i dit tempo.

Behandlingen hjælper dig med at skabe bevidsthed, liv og balance i kroppen. Den beroliger dit nervesystem og skaber kontakt til underspændt, overspændt og blokeret væv, muskler, led og organer. Via tryk, grundåndedræt og pulsering inviteres kroppen til dyb afspænding og til at give slip... og på den måde understøttes din proces og kroppens naturlige selvhelbredelse. 

I behandlingen vil jeg hjælpe dig med at forstå din krops signaler og med at være nysgerrig på årsager og sammenhænge, så du lærer dig selv bedre at kende. At formidle kontakt til og skabe større bevidsthed om dine følelser, dine grænser og dine behov. Et samarbejde, hvor du opnår forandringer, velvære og indsigt.

Behandlingen gør, at dit indre rum gøres større, så du får et større fysisk og psykisk overskud til at arbejde med dig selv.

 

Min første lektie var at takke min krop for at have passet på mig. Det føltes så rart at takke den, fremfor at bebrejde den for til tider at gøre ondt og føles fremmed. Den har jo bare passet på mig og værnet om mine følelser <3

Da jeg lå på briksen og du rystede mine arme fik jeg først en følelse af frygt – hvad nu hvis noget gik ud af led eller hvad nu hvis… hvad? Der besluttede jeg at give slip og stole på, at du vidste hvad du gjorde og holdt og støttede mig, der hvor jeg havde brug for det. Jeg kan ikke huske præcis hvad du sagde, men du fik mig til at slappe fuldstændig af. Gennem hele behandlingen havde jeg en klar følelse af at du lyttede til min krop, mærkede efter og skubbede til den, der hvor du mærkede at jeg kunne klare det. 

Da du begyndte at massere mine ben vældede en masse gamle følelser op i mig. Følelsen af ikke at være god nok, at der ikke var plads til mig. Jeg fik et billede af mig selv under vand hvor alt trak sig sammen om mig, og gjorde det svært for mig at trække vejret. Du bad mig om at lukke alle følelser ud, og på et tidspunkt sagde du til mig, at det var okay at komme op til overfladen igen og mærke, at der var plads til mig. Det var så befriende og så skræmmende at du kunne mærke, hvor jeg var henne. TAK! Knus Maja

 

Helt konkret og til de mere mentale personer...

Inden behandlingen har vi en kort samtale, hvor du kan fortælle mig, hvordan du har det og om der er nogen særlige problemer eller emner, du synes er væsentligt at få fortalt. Jeg har også mulighed for at stille dig relevante spørgsmål, så vi får det bedste udgangspunkt for behandlingen.

Herefter får du lov at afklæde dig i fred og ro og placere dig på ryggen på briksen med et tæppe over dig. For at behandlingen bliver så god som mulig, er det bedst at du ligger afklædt i trusser/underbukser. Hvis du ønsker det, kan du beholde undertrøje eller BH på. Under behandlingen beholder du tæppet over dig. Jeg vil trække det til side, når jeg arbejder forskellige steder på din krop.

I løbet af behandlingen vil jeg spørge ind til dig i forhold til det, jeg mærker i din krop. Jeg vil tale om det psykiske, såvel som det fysiske liv, som lige vigtigt, fordi smerter i det psykiske kan skabe problemer i det fysiske og omvendt.

Jeg vil også guide dig til at trække vejret dybt. Åndedrættet bruges helt konkret i behandlingen, når vi samarbejder omkring frigørelsen af dine led og muskler og i de dybe maveregioner.

Du vil blive behandlet på begge sider af kroppen og behandlingen afsluttes med lette strygninger, samt evt. en kort samtale efter dit behov.

Normalt føles et fantastisk velvære efter en behandling både fysisk og psykisk, da der sjældent vil være ømhed. Hvis der er ømhed, vil den kunne sammenlignes med den samme følelse som efter sund motion. Blå mærker forekommer meget sjældent, men hvis dit bindevæv er meget dårligt kan det ske, at du får et blåt mærke, som dog hurtigt vil forsvinde og ikke give nogen mén.

HUSK at drikke rigeligt med vand efter behandlingen, så du hjælper din krop med at udskille de affaldsstoffer, der er frigivet under behandlingen.

 

Jeg vil gerne give mine kommentarer til dem derude, der måske ikke kender Body SDS, da det har været så positiv en oplevelse for mig.  Mette er en meget venlig person og god at snakke med. Hun er en fantastisk behandler og ved virkelig, hvad hun gør.
Jeg har haft smerter i hovedet, ryg og nakke gennem 30 år og også lidt af stor træthed. Så jeg har naturligvis prøvet at finde ud af, hvad der kunne hjælpe. Jeg har været til læge flere gange. Her er jeg blevet anbefalet fysioterapi - hvilket ikke virkede. Jeg har prøvet akupunktur, mange almindelige massageformer, yoga, svømning, motion, kiropraktor med mere.
Efter så lang tid og efter at have prøvet så meget, troede jeg egentlig ikke, at der var noget at gøre ved mine smerter. Men Mettes behandlinger og Body SDS har fået mine smerter til at forsvinde, samtidig med at min træthed er blevet mindre. Det er selvfølgelig fantastisk og jeg vil derfor varmt anbefale alle at prøve dette! Fra første behandling er det gået fremad.
Jeg ville ønske, at jeg havde mødt Mette langt tidligere, men er virkelig taknemmelig for, at jeg langt om længe har fundet noget, der virker.
Egentlig vil jeg også anbefale Mettes behandlinger, hvis du har det godt. Behandlingerne giver nemlig en fantastisk kropsbevidsthed og et stort overskud i hverdagen. Samtidig opdager man, hvornår kroppen overbelastes og kan reagere i tide. Så STOR tak til dig Mette og mine varmeste anbefalinger :-) - Henrik